6 случая при които да изберем лазерното лечение при зъболекар

6 случая при които да изберем лазерното лечение при стоматолог

 

Лазерното лечение се появява преди десетки години в развитите европейски държави, но у нас то навлиза едва преди няколко години. Днес голяма част от хората в обществото са привърженици на този тип лечение, тъй като при него отсъства онзи неприятен шум, издаващ се от традиционната зъболекарска машина, която пациентът свързва с болка, стрес, кръвотечение и страх. Е, днес всичко това би могло да остане в миналото, стига да направите своя правилен избор, наречен лазерно лечение.

6 болести, лекувани с лазер

1.      Лазерът лекува пародонтоза и гингивит

 Ако се нуждаете от безболезнен кюретаж на пардонталните джобове, то диодният лазер ви предоставя тази възможност. Осигуряващ изключителна и ненадмината стерилност, той премахва увредената тъкан по изключително внимателен начин. Но не единствено в това се състои предимството му. Благодарение на този уред заздравителните процеси се възстановяват много по-бързо, отколкото при традиционна манипулация.

2.      Гингивопластика (моделиране на венеца)

Ако венците покриват част от зъбите, понеже са подути, то тогава се нарушава значимо естетиката. Лазерът има свойството да моделира по такъв начин венците, че те да изглеждат естествено. Това не изисква използването на скалпел.

3.      Кореново лечение

В случаите, в които лечението на зъба изглежда изцяло безнадеждно, то лазерът би могъл да се справи с всяка една ситуация. Той помага за стерилизиране на кореновия канал.

4.      Затруднен пробив на мъдреци

Ако вашите мъдреци изпитват затруднение при поникване, то често това води до възпаление на венеца. Едно от нещата, с които лазерът би могъл да ви помогне, е неговата противовъзпалителна функция, а от друга страна позволява да се отстрани излишната мека тъкан, която в повечето случаи е причина пробивът на мъдреците да се осъществи безболезнено.

5.      Отстраняване на къс френулум

Френулумът често затруднява говора при някой деца. Ако се налага неговото прекъсване, то с лазерът това би станало бързо и безболезнено, без болки и кървене.

6.      Избелване на зъбите

Лазерната енергия позволява избелване не само на емайла, но и на дентина на зъбите. Това, само по себе си, предопределя дълготрайният ефект, на който да се наслаждават пациентите. Продължителността на процедурата е редуцирана.

Възползвайте се от лазерното лечение при стоматолог и се погрижете за красотата и здравето на вашата усмивка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван!