Естетична стоматология – с какво се занимава тя и защо да я предпочетем?

Естетична стоматология – с какво се занимава тя и защо да я предпочетем?

 

Това, което е отговорно за красивата и здрава усмивка, е именно естетиката. Не можем да пропуснем фактът, че тя е важна част от съвременната стоматология. Белите зъби са онова, което определя красотата на вашата усмивка.

Живеем в дни, в които козметичните средства в стоматологията са взели изключителен връх. Можете да се възползвате от какви ли не избелващи агенти, керамики, цирконий, импланти и много други. Всичко това се използва с цел достигане до познатата „холивудска усмивка”.

Всяка една себеуважаваща се дама или господин, който желае да изглежда добре, обичат да полагат не малко грижи върху своя външен вид. Лицето е онази част от тялото, които винаги се забелязват и допринасят за изграждане на първото впечатление. Лицето влия изключително върху външността. Ако притежавате правилни зъби, то съществува вероятност да имате много по-висока оценка за себе си и по-голямо самочувствие.

Това, към което устремено се цели естетичната стоматология, е свързано с постигане на максимални резултати при подреждане на зъбите и доближаване с природната красота.

С какво се занимава естетичната стоматология?

Естетичната стоматология възстановява първоначалната форма, цвят, структура или други параметри, превръщащи зъба в идентичен на съседните зъби, които са здрави. Ако желаете резултатът да бъде положителен, то внимателно избирайте своя лекар, тъй като дарбата му на художник е от ключова роля. Подборът на материали е също толкова важен, колкото и изборът на специалист, извършващ съответната процедура.

Какво представлява избелването?

Зъбите на човек са податливи на всякакви храни и напитки, които ежедневно приема. Успяващи да пигментират, те нарушават естествено белия цвят на повърхността им. Преди да се пристъпи към избелване трябва внимателно да се почисти плаката и зъбния камък, увреждащи също емайла. След процедурата на отстраняване на пигменти може да се пристъпи към самото избелване: домашно или кабинетно. Ако сте си избрали първия вариант, то знайте, че всяка една от стъпките протича във вашия дом, изискваща повече търпение и постоянство. Тези, които са заложили на кабинетното избелване биха могли да се наслаждават на белотата на тяхната усмивка, посредством естетичната стоматология, почти моментално.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван!