Лазерна стоматология – научете се как да се усмихвате широко

Лазерна стоматология – научете се как да се усмихвате широко

 

Напоследък, все по-често се наблюдава тенденцията как лазерът замества традиционните методи със скалпел, електрохирургични и друг вид инструменти. Това се дължи на функционалността, която изпълнява този уред. Ако сте попаднали на наистина добър професионалист, то не се страхувайте да ви бъдат извършен няколко отделни процедури със съдействието на един единствен уред. Лазерът е оръжието на всеки да се справи с проблемите с много по-малко болка, стрес и страх.

Интересни факти за диодния лазер

Той се използва най-често при работа с меките тъкани. В зависимост от това каква е дължината на светлинната вълна и структурата на меките тъкани, то самото взаимодействие между лазерния лъч и тъканите може да се различава. Това, което има значение при самия процес на лечение, е абсорбцията на лъча от самите тъкани. Съществена роля за тази абсорбция изиграват: вода, меланин, хемоглобин.

Какви са предимствата, ако вашият зъболекар използва лазер?

·         Визуалният контрол е на изключително високо и желано ниво;

·         Прецизността, с която се извършва всяка една от манипулациите, е достатъчно висока;

·         Стерилността е безупречна;

·         Липсват усложнения след приключване на манипулацията;

·         Раните зарастват в пъти по-бързо в сравнение при традиционните хирургични методи;

·         Липсва кръвотечение;

·         В повечето случаи не се изисква анестезия;

От както са се появили до днес лазерите доказват своята функционалност. Не е малък процентът на пациенти, които предпочитат да посетят лазерен център, не защото са се информирали предварително за методиката, а поради простата причина, че ще избегнат неприятния шум, издаващ традиционната зъболекарска машина. Този звук често бива асоцииран с болка, стрес и страх.

Приложението на лазерите, най-общо казано, е широко. Те се използват във всички дялове на зъболекарската практика. Това, което се изисква от специалистите, е да натрупат достатъчно знания, благодарение на които процедурите ще се извършват безупречно. Лазерът улеснява повечето манипулации. Употребата на този уред води до много добри резултати.

Ако искате да се научете как да се усмихвате, то възползването от лазерна стоматология е вашето правилно решение. Не забравяйте, че здравата и красива усмивка е вашата визитка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван!