Стоматологичен лазер – всичко, което ви интересува

Стоматологичен лазер – всичко, което ви интересува

 

 

За тези от вас, които все още нямат ясна представа за това какво представлява лазерът, то ние ще им отговорим, че лазерът излъчва тънък сноп от светлинна енергия. При контакт със самата тъкан, лазерният лъч предизвиква реакция. Ако се подложите на лечение с лазер, то би могло да премахне или промени тъканта.

Лазерите използват ли се за зъболечение?

Още от далечната 1990  година лазерите успешно се използват за зъболечение. В България се появяват много по-късно. С тях могат да се извършват най-разнообразни стоматологични процедури.

По какъв начин се използват лазерите в зъболекарския кабинет?

Денталните лазери се използват за следните манипулации:

·         За драстично намаляване на възпалението на вашите венци;

·         Ако имате пародонтоза или гингивит, то лазерът е в състояние да се справи успешно с лечението им;

·         Премахване на тъкани от венците, без да наблюдавате и капка кръв;

·         Лазерът подпомага лечението на коренови канали;

·         Лазерът е помощно средство за естетичната красота. Масово бива използван за избелване на зъби чрез специализиран гел, активиращ се от импулсите на лазера.

Предимствата на това да използвате лазер

Причините от използването на лазер не са никак малко. По преценка на зъболекарят ви, той може да реши да не прилага упойка на пациента и вашият престой да се окаже изключително приятен. Прецизността при лазерните процедури е нещо, което в никакъв случай не бива да пренебрегваме. Снижава се драстично времето, необходимо за възстановяване при стоматологичната операция с лазер, в съпоставка с останалите традиционни инструменти като скалпелът.

Лазерът притежава силата да намалява в пъти повече бактериите, намиращи се зъбните кухини. Премахва кървенето при много от манипулациите.

Безопасен ли е стоматологичният лазер?

Ако сте попаднали под грижите на истински професионалист, то лазерът ще бъде също толкова безопасен, колкото са и останалите стоматологични инструменти. Бъдете сигурни, че вашият стоматолог ще ви помоли да си поставите предпазни очила, които осигуряват защита от светлинния лъч.

Как да разберем дали да се подложим на лазерно лечение?

Ако искате да се радвате на незабавната промяна и успешното лечение, то използването на лазер е вашата възможност да се погрижите за своята здрава и красива усмивка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван!